Champions League: Real Madrid bij laatste zestien, Dortmund ook.

Real Madrid – Liverpool

Real Madrid heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De ploeg van coach Carlo Ancelotti was in eigen huis met 1 – 0 te sterk voor Liverpool. De Engelsen gingen twee weken geleden op eigen veld ook al onderuit tegen de Spanjaarden. De eindstand werd toen 0 – 3.

Liverpool begon zonder een aantal belangrijke spelers, waarschijnlijk met het oog op de topwedstrijd tegen Chelsea zaterdag. De Engelsen leken daardoor in eerste instantie opnieuw een zware avond tegemoet te gaan, maar de Belgische keeper Simon Mignolet hield zijn ploeg in de wedstrijd. Hij stopte onder andere twee schoten van Ronaldo.

Karim Benzema was de matchwinner. Hij maakte in de 27ste minuut een doelpunt dankzij een mooie voorzet van Marcelo.

Cristiano Ronaldo had naast Raúl kunnen komen te staan als topscorer aller tijden van de Champions League, maar de teller van de Portugees blijft staan op zeventig goals en dat is eentje minder dan Raúl.

Borussia Dortmund – Galatasaray

De Duitsers wonnen met 4 – 1 overtuigend van Galatasaray. Borussia Dortmund heeft zich daarmee verzekerd van een plek in de achtste finales. De ploeg van coach Jürgen Klopp won op eigen veld vrij eenvoudig. Maar, het duel werd wel ontsierd door wangedrag van de Turkse fans, die vuurwerk op het veld en naar de Dortmund-supporters gooiden.

Arsenal – Anderlecht

Arsenal speelde gelijk tegen Anderlecht, beide teams scoorden drie keer. Aleksandar Mitrovic bracht de Belgen in de negentigste minuut langszij en zette de eindstand op 3 – 3. Arsenal blijft daarmee tweede in groep D, achter Dortmund.

Overige uitslagen

  • Bayer Leverkusen wint met 2 – 1 van Zenit Sint-Petersburg en gaan aan kop in pule C met negen punten.
  • De Portugezen van Benfica zijn met 1 – 0 te sterk voor Monaco.
  • Juventus wint met 3 – 0 van het Griekse Olympiakos.
  • Malmo verliest mt 0 – 2 van Atletico Madrid.
  • FC Basel wint met 4 – 0 van Ludogorets